Stilte voor de storm

Freelancen betekent dat ieder gewerkt uur geld in het laatje brengt, maar dan moet er natuurlijk wel genoeg werk zijn. Over het algemeen geldt ook voor mijn werk als vertaler: het is hollen of stilstaan. Nu is het bijvoorbeeld weer eens superstil en die rustige periodes vind ik stiekem nog steeds eng. Straks is iedereen me vergeten? Misschien kan ik helemaal niet goed vertalen? Doe ik het allemaal wel goed? Moet ik een andere, vaste baan zoeken?
Natuurlijk weet ik ergens wel dat het werk vanzelf weer komt, het komt nu eenmaal in pieken en dalen en voor hetzelfde geld heb ik het volgende week weer zo druk dat ik nee moet zeggen tegen sommige klanten. Maar zelfs nu al een jaar of twee fulltime bezig ben, blijft het eng als het een paar dagen rustig is.
En meestal als ik dan besluit om maar iets heel anders te gaan doen, het liefst een wat groter project zoals een muurtje schilderen of even langs oma, dan ontploft mijn inbox opeens met e-mails van klanten.

Gelukkig zijn er op die rustige momenten genoeg dingen die ik kan doen zonder al te ver bij mijn computer vandaan te gaan: administratie, facturen, blogs schrijven, website bewerken, profielen op social media onderhouden, het huis en mijn kantoor opruimen, ….

Toch voelt het allemaal een stuk minder productief en hoop ik dat mijn inbox snel weer volstroomt! Mocht je nog een vertaler Frans-Nederlands of Engels-Nederlands zoeken, kijk dan gerust verder op mijn website of neem contact met me op.

Een reactie achterlaten