Vliegen door het Aviodrome

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, vind ik de herfst- en wintermaanden het perfecte moment om musea te bezoeken. Daarom hebben wij onlangs een Museumkaart aangeschaft. Inmiddels hebben wij al drie musea bezocht en daar vertel ik jullie graag over. Het eerste museum was het Aviodrome.

Wij kochten onze Museumkaart in het eerste museum dat we bezochten, het Aviodrome in Lelystad. Dit luchtvaartmuseum ligt naast de luchthaven Lelystad (waar natuurlijk druk aan gewerkt wordt op dit moment).

Het is echt een museum voor het hele gezin. Op de dag van ons bezoek scheen het zonnetje, dus besloten wij om met het buitengedeelte te beginnen. Er staan verschillende vliegtuigen op het terrein, helaas niet allemaal met evenveel informatie, maar je kunt wel een grote Boeing 747 van binnen bekijken! Daarnaast is er een replica van het eerste Schiphol-gebouw uit 1928 (dat speciaal voor de Olympische Spelen werd gebouwd die dat jaar in Amsterdam plaatsvonden). Verder vind je buiten onder andere een uitkijktoren, een radiopost en een vluchtsimulator (die je best wel heftig heen en weer schudt!).

Binnen is de tentoonstelling chronologisch ingericht, je begint dus bij de allereerste vliegtuigen en vluchten, en loopt zo langzaam door de geschiedenis heen tot aan het heden. Er zijn korte en bondige informatiepanelen voor de volwassenen en allerlei interactieve elementen voor de kinderen.

In het Aviodrome worden ook regelmatig evenementen georganiseerd. Zo was er tijdens ons bezoek toevallig een Flight Simulator Weekend en stond een deel van de tentoonstellingsruimte vol met stands en simulatie-apparatuur!

Natuurlijk ontbreekt ook een horecagelegenheid niet. We hebben alleen een flesje drinken gehaald en zoals op de meeste toeristische plekken was het redelijk aan de prijs. Je kunt echter ook gewoon een rugtas met eten en drinken meenemen. Buiten staan zelfs een aantal picknicktafels die je kunt gebruiken.

Kortom: het Aviodrome is zeker een leuk museum om te bezoeken, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Een reactie achterlaten