Nationaal Militair Museum

Het tweede museum dat ik met mijn Museumkaart bezocht, was het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. In deze blog vertel ik iets meer over dit museum en mijn ervaring. Eerder schreef ik al over de Museumkaart in het algemeen en over het Aviodrome.

Het National Militair Museum bevindt zich op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Ook als je niet het museum in wilt, is deze plek de moeite waard. Rond het museum zijn namelijk nog genoeg sporen van de oude vliegbasis te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld door het mooie natuurgebied en over de voormalige landingsbaan wandelen. Ook kun je er kunst bekijken in oude bunkers of andere overblijfselen uit de oorlogstijd bewonderen.

Er was op deze plek al wel eerder een museum, maar in 2014 is het museum in de huidige vorm weer opengegaan. Het vernieuwde museum bestaat eigenlijk uit twee delen. Op de bovenverdieping kun je een interactieve tour maken door de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht. Er zijn video’s, informatiepanelen en vele voorwerpen uit de verschillende periodes te zien. Op de benedenverdieping staan allerlei grotere spullen uitgestald, zoals vliegtuigen, voertuigen en wapens. Daarnaast zijn er af en toe tijdelijke tentoonstellingen. Door de interactieve inrichting is het museum zeer geschikt voor alle leeftijden.

Een reactie achterlaten