Vertaler in coronatijd

In mijn vorige blogs schreef ik over de Museumjaarkaart die ik heb aangeschaft. Inmiddels hebben we door de coronacrisis een aantal weken te maken gehad met een ‘intelligente lockdown’ en was een museumbezoek niet mogelijk. De musea gaan nu weer open, maar alleen op reservering. Hopelijk kan ik binnenkort weer over een interessant museum schrijven

Je hoort misschien wel in het nieuws dat ondernemers, ZZP’ers en/of freelancers het moeilijk hebben in deze tijd. De economie lijkt gedeeltelijk stil te liggen en er zijn allerlei mogelijkheden voor overheidssteun ontwikkeld. Hoe gaat het met mijn bedrijf in deze periode?

Natuurlijk merk ik ook dat er het een en ander is veranderd. Het is rustiger. Mijn opdrachtgevers werken vanuit huis, sommige zijn minder aan het werk en ook het aantal opdrachten neemt in veel gevallen af. Gelukkig heb ik over het algemeen nog redelijk wat werk, maar er zijn veel collega’s waar het minder goed gaat op dit moment.

Qua werkomgeving verandert er voor een thuiswerkende ZZP’er natuurlijk niet zo veel. Ik werk vanuit mijn thuiskantoor, zoals ik voor de coronacrisis ook al deed. Mijn man werkt nog steeds op het werk, omdat zijn werk niet vanuit huis gedaan kan worden. Maar in mijn familie en vriendenkring merk ik wel veel verschil. Iedereen is vaker thuis en veel mensen hebben meer vrije tijd.

De tijd die ik overhoud doordat ik iets minder werk heb, probeer ik te besteden aan dingen waar ik anders minder snel aan toekom. Een nieuw blogartikel schrijven bijvoorbeeld. Daarnaast volg ik een tweedelige webinar over Covid-19 (van de beroepsvereniging, het NGTV) en probeer ik wat vakliteratuur te lezen. En natuurlijk is er altijd wel iets te doen in huis of in de tuin. We hebben dan ook best wel geluk dat het eigenlijk sinds het begin van deze gezondheidscrisis heel mooi weer is!

Het hebben van minder werk brengt ook wel wat onzekerheid met zich mee. Dat zal elke ondernemer herkennen. Over deze ‘stilte voor de storm’ heb ik al eerder een blog geschreven. Maar ik ga ervan uit dat de economie vanzelf zal aantrekken en de leuke opdrachten weer volop mijn mailbox zullen instromen!

1 comment / Add your comment below

Een reactie achterlaten